Thuiswerken, dan ook graag een goed bakkie koffie!

Door omstandigheden is de kans groot dat je op dit moment thuiswerkt. Balen, maar het heeft natuurlijk ook voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld een lekker bakkie koffie uit je eigen koffiezetapparaat halen. Veel mensen verkiezen dit boven de automatenkoffie van de zaak.

Maar hoe zorg je nu voor de beste koffie wanneer je thuis werkt. Dit kun je natuurlijk doen door een pot koffie te zetten met bijvoorbeeld een bonenautomaat. Maar ook wanneer je enkel een apparaat hebt staan voor bijvoorbeeld Senseo, Dolce Gusto of Nespresso kun je met deze tips zorgen voor een heerlijke kop koffie.

Hieronder staan ­­­­­­­­­­­­­­­5 tips voor een goed bakkie koffie:

1. Zorg dat je apparaat ingesteld staat op de goede hoeveelheid koffie per kopje.

Deze hoeveelheid kun je bij veel apparaten zelf instellen door middel van bepaalde knoppencombinaties op het apparaat.

2. Zorg dat je apparaat ontkalkt is.

Door het leidingwater wat door je apparaat spoelt blijft er kalk achter in de verschillende delen van je koffieapparaat. Het nadeel van deze kalkresten is dat je merkt dat de kwaliteit van je koffie minder wordt. En ook komt de koffie vaak minder warm uit het apparaat.

3. Bewaar je koffie luchtdicht.

Lucht is één van de grootste boosdoeners voor het verval van de smaak van koffie. Bewaar je koffie dus in de luchtdichte verpakking of speciale bus en sluit deze goed af met bijvoorbeeld een sluitsticker of deksel.

4. Bewaar je koffie in een donkere ruimte.

Als je tip drie toepast is de kans groot dat je koffie al op een donkere plek staat. Toch vermelden we hem nog even als aparte tip erbij. Wanneer je namelijk je koffie in een bus verpakt maar daarna in het raamkozijn zet, dan gaat er alsnog een deel van de smaak van koffie verloren. Bewaar je koffie dus bij voorkeur in bijvoorbeeld een lade of kast.

5. Houdt niet te veel koffie op voorraad.

Het klinkt zo logisch nadat je bovenstaande tips hebt gelezen. Niet te veel koffie op voorraad hebben betekend namelijk dat het niet te lang in de kast staat te wachten. Hoe langer de koffie in je kast staat hoe meer het de smaak van je koffie beïnvloed.